COMISSIONS

COMISSIONS

El nostre objectiu és conscienciar l’alumnat i el seu entorn de la importància de tenir cura de l’entorn immediat i del medi ambient (contaminació, qualitat de l’aire, ecologia, emergència climàtica i responsabilitats individuals, etc.).

Col·laborem a fer de l’escola un espai més verd i saludable. I denunciem la mala qualitat de l’aire i els problemes que genera en els infants.

Organitzem els talls de carrer davant l’escola, dins el moviment #RevoltaEscolar.

I molt més!

El nostre objectiu és la retirada de la coberta de 4000m2 d’amiant de la coberta de l’edifici del Dir Maragall, situat al costat de l’escola.

Participem a les assemblees del districte de Sant Martí i als consells de barri de Camp de l’Arpa i el Clot per fer seguiment de les actuacions de l’ajuntament per solucionar el problema. També ens reunim, amb la comissió sobre amiant de la

Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i jubilats de MACOSA-ALSTON afectats per l’amiant, mensualment per informar dels avenços i coordinar les accions a seguir. En aquestes reunions també participen altresescoles afectades per tenir edificis amb amiant al voltant dels seus centres.

L’objectiu d’aquesta comissió és participar en la cavalcada que organitza la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa.
Uns dies previs a la cavalcada, les famílies s’organitzen per a començar la preparació de la carrossa que es lluirà pels carrers del barri el mateix dia 5 de gener.
És una activitat molt divertida, ja que engresca infants i adults i tots col·laboren, perquè aquell dia previ a la nit més màgica de l’any tot sigui especial.

El nostre objectiu és aconseguir de forma respectuosa una educació sense discriminacions de cap mena (funcionals, origen, classe, capacitats, gènere, econòmica…).
Calen tallers i xerrades a les famílies i també cal que l’escola tingui cura i vetlli per no fomentar estereotips i que els exemples que es facin servir no perpetuïn les diferències sinó que obrin ments i valors cap al respecte a la diversitat.

Escriu-nos a coeducacio@afabalmanya.org

Convivència familiar: volem apropar les famílies a l’AFA, que es coneguin i que hi hagi bona harmonia.
Activitats: xerrades per les famílies, festes al pati, jornades esportives, jornades de tallers.
Convivència de l’alumne: volem que hi hagi bon ambient entre els alumnes dins i fora de l’escola.

Escriu-nos a convivencia@afabalmanya.org

Treballa per millorar els voltants de l’escola prioritzant el benestar dels infants. Volem un entorn escolar segur, còmode i amable.
Hem aconseguit que es prohibís l’aparcament de motos a la vorera d’infantil, que s’arregli el xamfrà, que hi hagi bancs i espais de joc…
Col·laborem en l’organització dels talls de carrer davant l’escola, dins el moviment #RevoltaEscolar i som l’enllaç amb l’ajuntament per proposar millores.

L’objectiu d’aquesta comissió és generar una xarxa entre les activitats que es fan al
barri
per a donar la màxima visibilitat de la nostra escola i que les nostres famílies
treguin el màxim profit de la vida al barri.

Ens encarreguem d’organitzar les celebracions de les festes fora de l’horari lectiu dels nens i nenes, intentant donar una continuïtat a la tasca ja portada a terme pel mateix centre.
Demanem la vostra col·laboració amb idees fresques i innovadores.
Totes les propostes seran molt ben rebudes!

Els nostres objectius són, d’una banda, buscar tallers i xerrades amb la finalitat de que les famílies tinguem més eines per acompanyar millor l’educació dels nostres fills i filles i, d’altra, crear un punt de trobada on puguem compartir les nostres preocupacions .
Ens interessen temes com quin ús fan els nens i les nenes de les noves tecnologies i
les pantalles; com parlar-los de la sexualitat o quins canvis comportarà l’adolescència, etc…
Si comparteixes l’interès i preocupació per aquests temes i/o vols proposar d’altres,
aquest és l’espai per fer-ho.

Quan l’escola necessita alguna feina de manetes, la comissió de mans a l’obra,
sempre està a punt amb les seves eines per a donar un cop de mà a les tasques
puntuals que se’ls hi demani
.

És una comissió molt engrescadora, ja que el dia que es troben per a fer les feines, es
genera un ambient cooperatiu entre les famílies per aconseguir que les hores que els
nostres infants són dins de les instal·lacions escolars, ho facin en les millors condicions.

L’objectiu d’aquesta comissió és millorar l’alimentació i fomentar els hàbits alimentaris saludables dels infants.
Treballem conjuntament amb l’escola i Endermar per millorar la qualitat dels menús escolars o buscar opcions millors.
Donem veu a qualsevol inquietud que les famílies de l’escola puguin tenir sobre qualsevol aspecte relacionat amb el menjador i les activitats del migdia.

El nostre objectiu és organitzar activitats solidàries com recollida d’aliments, recollida de joguines per Nadal i tasques solidàries relacionades amb el barri.

Les darreres activitats que s’han fet, han estat una recollida d’aliments pels refugiats ucraïnesos, col·laborar amb la xarxa de suport del barri amb recollida d’aliments, una recaptació de joguines i una tómbola solidària on tots els diners van anar destinats als refugiats ucraïnesos.